Mendula Tökmagkrém - 100% tökmag, 180g
Mendula Tökmagkrém - 100% tökmag, 180g
169,86

Mendula Tökmagkrém - 100% tökmag, 180g

Jak je drobné, tak má semena dýně mnoho prospěšných účinků. Vynikající je jejich obsah bílkovin: 100 g dýňových semen obsahuje 28,5 g bílkovin, a to kromě bohatství vlákniny, vitamínu K, fosforu, hořčíku (dýňová semena jsou jedním z nejlepších přírodních zdrojů hořčíku!) a zinku. Hořčík je nezbytný pro zdravou činnost srdce, snižuje krevní tlak a zlepšuje oběhový systém.

Dýňová semena jsou také bohatá na antioxidanty, jako jsou karotenoidy a vitamín E. Antioxidanty mohou snižovat záněty a chránit buňky před škodlivými volnými radikály. Obsahují také hodně vlákniny - na rozdíl od dýňového oleje obsahuje dýňový krém 100 % této vlákniny.

Dýňová semena jsou lehce opražená před zpracováním, aby byla zdůrazněna jejich lahodná chuť. Přidá se k nim málo vysoce kvalitní soli, a pak jsou rozmixována do krémové konzistence. Od tohoto okamžiku může vaše fantazie stanovit pouze hranice použití.

Můžete je rozetřít na jakýkoliv sendvič místo másla. Plátek kvalitního (kvasnicového) chleba, na něj 1-2 čajové lžičky krému z dýňových semen, na to tvaroh, několik plátků rajčat, a nakonec rukola nebo baby špenát, a máte hotovou vynikající, bohatou na bílkoviny a zdravou snídani.

A nejen, že je výborný:

Hodí se do jakéhokoliv stravovacího režimu Veganská, Ketogenní, Bezlepková, Bezmléčná, Paleo, Bezmléčná bílkovina
Nízký glykemický index
Vysoký obsah nenasycených mastných kyselin
Vysoký obsah bílkovin a extrémně nízký obsah sacharidů 28 g bílkovin/100 g, 3 g sacharidů/100 g
Mnohostranné využití Do smoothie, jako zálivku na salát, do omáček, na chléb...
169,86
Bonusový bod: 3,40 Kč
Podrobnosti
Čistá hmotnost: 180 g

Složení: Dýňová semínka, sůl (<1%)

Průměrná živinová hodnota ve 100 g:
Energie: 2731 kj/536 kcal
Tuky: 35 g
z toho nasycené mastné kyseliny: 7 g
Sacharidy: 3 g
z toho cukry: 0 g
Bílkoviny: 28 g
Sůl: 0,5 g

Informace o živinové hodnotě jsou pouze orientační! Skutečné hodnoty na obalu se mohou lišit od těch uvedených zde. Pro aktuální údaje o živinové hodnotě kontaktujte naši zákaznickou linku.
Csomagajánlatok
Podobné produkty