Psyllium otruby 180 g
Psyllium otruby 180 g
132,92

Psyllium otruby 180 g

Psyllium šupky jsou extrémně bohatým zdrojem vlákniny, což v důsledku vysoké schopnosti vázání vody mohou být použity k zlepšení konzistence různých těstovin, zahusťování a želatinizace. Pravidelným užíváním podporují normální funkci trávicího systému.
132,92
Bonusový bod: 2,66 Kč
Podrobnosti
Psyllium je tenká vnější slupka semene rostliny psyllium. Tato rostlina je původní v Indii a Íránu. Seme i slupka mají vynikající nutriční hodnoty, které se používají také v lékařské praxi a jsou velkým přínosem i při dietách. Jeho schopnost vázat vodu je užitečná i při bezlepkové stravě a můžete s ní připravit těstoviny s lepší strukturou. Vegani mohou nahradit želatinu živočišného původu použitím psyllia.

Návrhy pro použití psyllia:

Obecně lze použít k obohacení vlákniny v chlebu, pečivu a dalších sladkých i slaných těstech, stejně jako pro zlepšení konzistence bezlepkových těstovin. Můžete jej přidat do müsli, domácích energetických tyčinek a jogurtu. Můžete jej použít k zahuštění a želatinizaci krémů, pudinků a želé. Protože se dokáže vázat i za studena, můžete připravit čerstvá ovocná želé bez vaření. Můžete jej používat i samostatně jako součást dietního režimu: měli byste vypít jednu lžíci před snídaní a večeří, půl hodiny před jídlem, s čajem, vodou nebo džusem. Dietu je vhodné dodržovat 1-2 týdny denně, přičemž byste měli dbát na dostatečný přísun tekutin, který by měl být alespoň 2 litry denně.

Nettová hmotnost: 180 g

Složení: psyllium (Psyllium Husk)

Původ: Indie

Průměrná nutriční hodnota na 100 g produktu:

Energie: 812 kJ / 201 kcal
Tuky: 0,32 g
z toho nasycené mastné kyseliny: 0 g
Sacharidy: 3,6 g
z toho cukry: 0 g
Bílkoviny: 3 g
Vláknina: 82 g
Sůl: 0,11 g

Informace o nutriční hodnotě jsou pouze informativní! Skutečné údaje o nutriční hodnotě na obalu se mohou lišit od těch uvedených zde. Prosím, informujte se o aktuálních údajích o nutriční hodnotě u našich kolegů!
Csomagajánlatok
Podobné produkty