Mandle turecké 100 g
Mandle turecké 100 g
51,65

Mandle turecké 100 g

Díky cenným mastným kyselinám, vitamínům a minerálům jsou arašídy zvláště zdravé. Obsahují hojně jednonenasycené mastné kyseliny, které jsou esenciálními mastnými kyselinami, jež organismus nedokáže sám produkovat a musíme je získávat stravou.
51,65
Bonusový bod: 1,03 Kč
Podrobnosti
Příznivě působí na profil lipidů díky svému obsahu kyseliny linolové, která snižuje hladinu LDL ("špatného") cholesterolu a zvyšuje hladinu HDL ("dobrého") cholesterolu, čímž přispívá ke snížení rizika onemocnění srdce a cév, zejména koronárních srdečních chorob a prevenci cévní mozkové příhody.

Kešu ořechy jsou bohaté na vlákninu, vitamíny, minerály a řadu zdravotně prospěšných fytochemikálií, které poskytují ochranu proti chronickým a rakovinným onemocněním.

Obsah kyseliny listové v kešu ořeších patří mezi nejvyšší mezi olejnatými semeny, tento vitamin je nezbytný pro metabolismus aminokyselin a nukleových kyselin. Hraje důležitou roli ve tvorbě krve, její nedostatek může vést k chudokrevnosti, ztrátě paměti, depresi a únava. Během těhotenství je správný příjem kyseliny listové zvláště důležitý, protože přispívá k prevenci vrozených vad nervové trubice plodu.

Kromě kyseliny listové (vitamínu B9) obsahují kešu ořechy také další vitamíny skupiny B, které přispívají k ochraně nervového systému a správnému fungování metabolismu.

Kešu ořechy jsou vynikajícím zdrojem vitamínu E. Tento vitamín, známý také jako tokoferol, je tuky rozpustný vitamin s antioxidanty. Zabraňuje nadměrné tvorbě volných radikálů z polynenasycených mastných kyselin. Má také důležitou roli při zpomalení procesu stárnutí, ochraně buněčných membrán a posílení imunitního systému.

Mezi minerály v kešu ořeších se vyznačuje obsah manganu, draslíku, vápníku, mědi, železa, hořčíku, zinku a selenu. Měď a hořčík jsou koenzymem enzymu superoxiddismutázy, který má antioxidantové vlastnosti (organická molekula nebo kovový ion nezbytný pro projevení účinku enzymu).

 


Složení: 100% kešu ořechy

Skladujte na suchém a chladném místě!

Původ: EU

Průměrná

nutriční hodnota na 100 g výrobku:
Energie: 2793 kj/677 kcal
Tuky: 63 g
z toho nasycené mastné kyseliny: 4,51 g
Sacharidy: 6 g
z toho cukry: 3,7 g
Bílkoviny: 17 g
Vláknina: 8,9 g
Sůl: 0,005 g



Informace o výživové hodnotě jsou pouze orientační! Aktuální údaje o výživové hodnotě uvedené na obalu se mohou lišit od těchto údajů. O aktuálních hodnotách se informujte prostřednictvím našeho zákaznického servisu!
Csomagajánlatok
Podobné produkty