Parajdská sůl 1000 g / 1 kg
Parajdská sůl 1000 g / 1 kg
25,79

Parajdská sůl 1000 g / 1 kg

Sůl tvoří důležitou součást lidského těla, kterou je třeba správně doplňovat jak množstvím, tak i kvalitou. Je vhodné nahradit potřebu soli našeho těla přírodními solmi s vysokým obsahem minerálů, a ideální volbou je právě parajdská sůl.
25,79
Bonusový bod: 0,52 Kč
Podrobnosti
Popis

Těžba soli v parajdském solném dole v blízkosti obce Parajd v Erdelu sahá až do doby starověkých Římanů. Důl byl po staletí v majetku uherských a erdelských králů, a tak se stává součástí naší historie. Od 15. století je parajdská sůl také označována jako "székely só", která poskytuje práci a obživu obyvatelům "Sóvidéku" i v dnešní době. Parajdské solné jeskyně představují jednu z největších solných rezerv v Evropě, v hloubce asi 2700 metrů se nachází dostatečné množství soli na několik set let. Sůl se v přírodní a chráněné formě nachází v hloubce, izolovaná od škodlivých vlivů prostředí. Těžba a zpracování soli stále probíhá pomocí mechanických zařízení, sůl není čištěna, bělená ani rafinována průmyslovými postupy, a není smíchána s přísadami. Tím získává vysoký obsah minerálních látek a příznivé účinky. Díky svému původu z Erdelu je parajdská sůl nejméně znečišťujícím z hlediska životního prostředí při dopravě, a proto je vhodnou volbou i z hlediska ochrany životního prostředí. Parajdská sůl obsahuje různé minerály a stopové prvky, což je především důsledek pozůstatků pradávného mořského bahna. To dává soli její charakteristický šedý odstín.

Návrh použití parajdské soli

Všeobecně se používá pro dochucování při pečení a vaření, má výraznější a intenzivnější chuť než tradiční stolní sůl. Maďarská gastronomická asociace ocenila parajdskou sůl zlatou stužkou jako vynikající gastronomický produkt a maďarský tým také vařil s parajdskou solí na soutěži Bocuse d'Or, mistrovství světa kuchařů v Lyonu. Při použití jako solná koupel je účinná při úlevě od revmatických, kloubních a svalových bolestí a také při zmírňování různých kožních

onemocnění. Obnovuje správné pH kůže a pomáhá s hydratací. Jako lázeň pro nohy se může používat k prevenci a léčbě plísňových onemocnění. Kloktání také pomáhá udržovat zdraví zubů a dásní, protože účinně dezinfikuje ústní dutinu.

Čistá hmotnost: 1000 g

Složení: parajdská sůl

Původ: Rumunsko


Průměrná nutriční hodnota na 100 g výrobku:

- Energie: - kJ / - kcal
- Tuky: - g
- z toho nasycené mastné kyseliny: - g
- Sacharidy: - g
- z toho cukry: - g
- Bílkoviny: - g
- Vláknina: - g
- Sůl: - g

Údaje o nutriční hodnotě jsou informativní! Skutečné hodnoty nutričních hodnot na obalu se mohou lišit od uvedených. Prosím, informujte se o aktuálních hodnotách nutričních hodnot u našich kolegů!
Csomagajánlatok
Podobné produkty