Goji bobule (plody Lycium) 150 g
Goji bobule (plody Lycium) 150 g
95,98

Goji bobule (plody Lycium) 150 g

Goji bobule (Lycii fructus), také známé jako čínské vlčí bobule, jsou velmi oblíbenou pochoutkou mezi lidmi, kteří se řídí zdravým životním stylem, díky svým jedinečným živinovým hodnotám. Díky vysokému obsahu vitamínu C, aminokyselin a minerálů je nazýváno také "superpotravina".
95,98
Bonusový bod: 1,92 Kč
Podrobnosti
Popis

Plody určitých druhů rodu Lycium, nazývané také goji (Lycii fructus), jsou jedlé. Léčivé účinky těchto malých červených plodů jsou známy již tisíce let v starověké Asii, zejména v oblasti Číny. Původně bylo jim přisuzováno omlazující a povzbuzující účinky. Tibetská medicína jim také připisuje mnoho pozitivních zdravotních účinků. Později získaly centrální místo i ve západní medicíně, a v současnosti se mnoho výzkumů zabývá goji plody, aby vědecky prokázaly tisíce let stará lidová pozorování. Bylo zjištěno, že obsahují 18 druhů aminokyselin a 21 druhů stopových prvků, jako je železo, draslík, vápník, zinek, hořčík, selen a kobalt. Kromě toho mají prokazatelně vysoký obsah vitamínu C a obsahují také vitamíny A, B1, B2, C a E.

Návod na použití goji plodů

Goji plody, které jsou k dispozici v sušené formě, mají mírně kyselou chuť. Mohou být konzumovány samotné, přidány do müsli, použity k dochucení smoothie nebo salátů. Po namočení do vody na několik minut se změknou a mohou být použity k doplnění různých příloh, což vytváří zajímavé kombinace, například s dušenou kvinoou, kuskusem nebo prosou.

Hmotnost: 150 g

Složení: goji plody

Původ: -

Průměrná výživová hodnota na 100 g produktu:

- Energie: 970 kJ / 232 kcal
- Tuky: 36,6 g
- z toho nasycené mastné kyseliny: 0,9 g
- Sacharidy: 22 g
- z toho cukry: 17 g
- Bílkoviny: 22 g
- Vláknina: 7,4 g
- Sůl: 0,01 g

Údaje o nutriční hodnotě jsou orientační! Aktuální údaje uvedené na obalu se mohou lišit od těchto údajů. Prosím, informujte se o aktuálních nutričních hodnotách prostřednictvím naší zákaznické služby!
Csomagajánlatok
Podobné produkty