Balance Food Dýňový olej 250 ml
Balance Food Dýňový olej 250 ml
221,58

Balance Food Dýňový olej 250 ml

Vysoce kvalitní domácí dýňový olej vyrobený 100% lisováním za studena. Díky své mimořádné chuti je to skutečná gastronomická specialita a má také významnou roli v reform stravování díky svému hodnotnému složení mastných kyselin.

221,58
Bonusový bod: 4,43 Kč
Podrobnosti
Balance Food Dýňový olej se extrahuje z loupaných dýňových semen lisováním za studena. Tento mechanický proces pomáhá chránit cenné účinné látky v dýňovém oleji. Spotřeba dýňového oleje má dlouhou tradici v Rakousku, Slovinsku, Chorvatsku a Sedmihradsku, jakož i v některých regionech u nás. V lidovém lékařství se používal k prevenci onemocnění prostaty.


Dýňový olej má velmi vysoký obsah nenasycených mastných kyselin (hlavně omega-3 a omega-6 mastných kyselin). Kromě toho je to přírodní zdroj vitamínu A, vitamínu E a několika antioxidačních sloučenin.


Návod k použití dýňového oleje

Dýňový olej je skutečnou kulinářskou specialitou díky příjemné ořechové chuti.   Je vhodný jako společník do polévky, saláty a pečená jídla, ale ve spojení s toasty je také ideálním občerstvením. Je to perfektní ingredience pro gurmánské saláty a dresingy. Dá se dokonce kombinovat s dezerty, v Rakousku je oblíbený podávaný s vanilkovou zmrzlinou.


Dýňový olej parametryČistý objem: 250 ml

Složení: dýňový olej lisovaný za studena

Krajina původu: Maďarsko

Průměrná nutriční hodnota ve 100 g produktu:

- Energie: 3700 kJ / 900 kcal
    - Tuk: 100 g
               - z toho nasycené mastné kyseliny: 91 g
    - Sacharidy: 0 g
               - z toho cukr: 0 g
- Bílkoviny: 0 g
- Vlákniny: 0 g
- Sůl: 0 g

Skladování na suchém a chladném místě!
Csomagajánlatok
Podobné produkty