Hroznový olej má vynikající složení mastných kyselin a obsahuje vysoký podíl nenasycených mastných kyselin, zejména omega-3 a omega-6 mastných kyselin. Je přirozeným zdrojem vitamínu E a mnoha antioxidačních sloučenin. Je to populární složka v kosmetickém průmyslu, protože látky, které obsahuje, jsou cennými živinami pro vlasy a pokožku.
Návod k použití hroznového oleje
Hroznový olej se může konzumovat samostatně, v dávkování 1 - 2 čajových lžičkách denně. Vynikající za studena k salátům, toastu, polévce. Může být dokonce použit pro pečení a vaření, protože si zachovává svou chuť až do 200 ° C a může být zahříván až na 250 ° C bez tvorby škodlivých přísad.
Ohřev však poškozuje cenné materiály.
Hroznový olej parametryČistý objem: 250 ml
Složení: hroznový olej lisovaný za studena
Krajina původu: Maďarsko
Průměrná nutriční hodnota ve 100 g produktu:
- Energie: 3700 kJ / 900 kcal
- Tuk: 100 g
- z toho nasycené mastné kyseliny: 91 g
- Sacharidy: 0 g
- z toho cukr: 0 g
- Bílkoviny: 0 g
- Vlákniny: 0 g
- Sůl: 0 g
Skladování na suchém a chladném místě!