Balance Food Maranta mouka 500 g
Balance Food Maranta mouka 500 g
95,98

Balance Food Maranta mouka 500 g

Maranta mouka je prášková, přirozeně bezlepková mouka, kterou lze použít také v paleo kuchyni. Je také perfektní náhradou pšeničné mouky a škrobů pro pečení a zahušťování. Výrazně zlepšuje strukturu bezlepkových chlebů a těsta

95,98
Bonusový bod: 1,92 Kč
Podrobnosti
Mouka maranta je vyrobena z podzemní hlízy rostlin jihoamerické maranty, má velmi jemnou texturu. Rostlina dostala své jméno od domorodců, kteří ji používali k léčení zranění způsobených šípy. Maranta mouka je druh mouky, která je snadno stravitelná (může ji také konzumovat malé děti) a má vysoký obsah minerálů. Skutečná "bez všeho mouka", protože neobsahuje lepek, fytáty, lektiny, saponiny a jiné antinutriční látky.


Návod k použití maranta mouky 

Její chuť a barva jsou neutrální a obsah škrobu má zahušťovací účinek i při nižších teplotách, takže v případě krémů, omáček a pudingů z něj není zapotřebí tak dlouhá doba vaření jako v případě pšeničné mouky nebo kukuřičného škrobu. V porovnání s ostatními škroby není citlivý na kyseliny, takže má maximální zahušťovací účinek i za přítomnosti kyselého ovoce, citronové šťávy, octa atd. „Tvrdé“ a „drolící se“ struktuře charakteristické pro paleo a bezlepkové pečivo a těstoviny lze zabránit použitím maranta mouky, díky které je těsto měkčí a pružnější. V případě náhrady pšeničné mouky není její použití stejné; 1 polévková lžíce pšeničné mouky může být nahrazena asi 1 čajovou lžičkou maranta mouky.



Balance Food Maranta mouka 500 g cena: [PRICE]Čistá hmotnost: 500 g

Složení: maranta mouka
Krajina původu: Brazílie
Průměrná nutriční hodnota ve 100 g produktu:

- Energie: 1471 kJ / 348 kcal
    - Tuk: 0,1 g
               - z toho nasycené mastné kyseliny: 0 g
    - Sacharidy: 84,8 g
               - z toho cukr: 0 g
- Bílkoviny: 0,3 g
- Vlákniny: - g
    - Sůl: 0 g

Informace o výživové hodnotě jsou informativní!
Csomagajánlatok
Podobné produkty