Himalájská sůl, růžová, jemná, 1000g/1kg.
Himalájská sůl, růžová, jemná, 1000g/1kg.
22,09

Himalájská sůl, růžová, jemná, 1000g/1kg.

Himalájská sůl, kterou dnes konzumujeme, se datuje až 250 milionů let zpět. Vznikla při vysychání pravěkých moří kolem himálajského pohoří a díky vzestupu hor se dostala blíže k povrchu a stala se přístupnou pro těžbu. Sůl se nachází v přírodní formě v hloubce asi 400-600 metrů, chráněna před škodlivými vlivy moderního světa.

Při těžbě a zpracování himalájské soli není vystavena žádnému škodlivému průmyslovému zpracování, jako je čištění nebo bělení. Neobsahuje žádné přísady, jako jsou protispékavé látky. To je důvod, proč má charakteristickou růžovou barvu a je extrémně bohatá na minerály a stopové prvky. Podle některých studií může obsahovat až 84 různých minerálů.

Himalájská sůl se může používat při pečení, vaření a dochucování jídla ve stejném poměru jako běžná sůl. Doporučuje se přidat ji na konec přípravy jídla, aby se zachovala celková obsahu minerálů.

Kromě toho je himalájská sůl vhodná i pro vnější použití. Můžeme si z ní připravit solnou koupel nebo koupel nohou, které pomáhají změkčovat a relaxovat pokožku.
22,09
Bonusový bod: 0,44 Kč
Csomagajánlatok
Podobné produkty