Ovesné vločky 500 g
Ovesné vločky 500 g
29,48

Ovesné vločky 500 g

Ovesné vločky jsou skvělým zdrojem sacharidů, obsahují mnoho vitaminů a minerálů, mají vysoký obsah vlákniny a jsou také chutné. Stojí za to je konzumovat i denně, jsou výbornou volbou pro sytý a zdravý snídane, která vás nabil energií na celé dopoledne.

Může obsahovat stopy lepku!
29,48
Bonusový bod: 0,59 Kč
Podrobnosti
Popis

Oves je rostlina patřící do čeledi lipnicovitých a je původem z Asie a Evropy. Některé předpoklady naznačují, že tuto užitkovou rostlinu do Evropy přinesli kočovníci, včetně předků Maďarů. Oves roste i v drsnějším podnebí severní Evropy, a tak byl užitečnou potravou a krmivem i pro zde žijící lidi, což potvrzují mnohé keltské a germánské hroby. Byl hlavně používán jako krmivo pro zvířata, ale vařilo se z něj i pivo, kaše a z mouky se peklo chléb. Díky svým vynikajícím živinovým hodnotám si získává stále větší popularitu mezi lidmi, kteří drží dietu a vedou zdravý životní styl. Při zpracování ovesu se i přes loupání zachovává cenný klíček a otruby, a díky tomu má významný obsah vlákniny, vitamínů a minerálů ve srovnání s ostatními obilovinami.

Oves a citlivost na lepek: Oves obsahuje protein avenin, který je podobný glutenu v pšenici, ale u většiny pacientů nevyvolává autoimunitní reakci. Většina dostupných ovesných výrobků na trhu se stává obsahujícími lepek v důsledku kontaminace během sklizně a zpracování. Je tedy důležité, aby při vážné citlivosti na lepek nakupovali pouze zaručeně bezlepkové ovesné výrobky!

Návrhy na použití ovesných vloček

Z ovesných vloček můžete připr
Csomagajánlatok
Podobné produkty