Ovesné vločky1000g / 1kg
Ovesné vločky1000g / 1kg
59,03

Ovesné vločky1000g / 1kg

 

Ovesné vločky jsou skvělým zdrojem uhlohydrátů, obsahují mnoho vitamínů a minerálů, mají vysoký obsah vlákniny a jsou dokonce i chutné. Vyplatí se konzumovat i denně, vynikající volba pro výživné a zdravé snídaně, které Vám dodají energii na celé dopoledne.

Může obsahovat stopy lepku!

59,03
Bonusový bod: 1,18 Kč
Podrobnosti

Popis

Oves je rostlina patřící do čeledi lipnicovitých, která je původem z Asie a Evropy. Některé předpoklady naznačují, že tuto užitečnou rostlinu do Evropy přinesli jezdečtí národy, včetně předků Maďarů. Roste i v drsnějším podnebí severní Evropy, a proto sloužila jako cenná potrava a krmivo pro místní obyvatele, což je potvrzeno mnoha keltskými a germánskými hroby. Byla využívána především jako krmivo pro zvířata, ale z ní také vařili pivo, kaše a z její mouky pekli chléb. Díky svým vynikajícím výživovým hodnotám si získává stále větší popularitu mezi dietáři a lidmi, kteří vedou zdravý životní styl. Při zpracování ovesu se ačkoli je loupaný, cenný zárodek a otruby neodstraňují, a to je důvodem jeho významného obsahu vlákniny, vitaminů a minerálů ve srovnání s ostatními obilovinami.

Oves a citlivost na lepek: Oves obsahuje bílkovinu avenin, která je podobná lepku pšenice, ale u většiny pacientů nevyvolává autoimunitní reakci. Většina ovesu dostupného na trhu se však stává obsahujícím lepek kvůli křížové kontaminaci při sklizni a zpracování. Je proto důležité, aby lidé trpící závažnou citlivostí na lepek nakupovali pouze produkty z ovsa s garantovaným bezlepkovým obsahem.

Návrhy na použití ovesných vloček:

Z ovesných vloček lze připravit vynikající müsli nebo smoothie na snídani. V pár minutách lze uvařit ovesnou kaši nebo ji nechat namočenou, tzv. "overnight" kaši. Může být také použita na různé způsoby při přípravě sušenek, těsta na pečení a dezertů. Lze ji mírně opečovat, čímž se stává skvělou přísadou do salátů a reformních strouhankových směsí.

Čistá hmotnost: 1000 g

Složení: ovesné vločky

Původ: EU

Průměrná výživ

ová hodnota v 100 g produktu:

- Energie: 1556 kJ / 372 kcal
- Tuky: 7 g
- z toho nasycené mastné kyseliny: 1,3 g
- Sacharidy: 59 g
- z toho cukry: 1 g
- Bílkoviny: 13 g
- Vláknina: 19 g
- Sůl: - g

Údaje o nutričních hodnotách jsou pouze orientační! Skutečné hodnoty uvedené na obalu se mohou lišit. Prosíme, informujte se o aktuálních hodnotách u našich kolegů!

Csomagajánlatok
Podobné produkty