Balance Food Kokosový cukr 1000g / 1kg
Balance Food Kokosový cukr 1000g / 1kg
169,86

Balance Food Kokosový cukr 1000g / 1kg

169,86
Bonusový bod: 3,40 Kč
Podrobnosti
Kokosový cukr je tradiční sladidlo v jihovýchodní Asii. Vyrábí se z nektaru květu kokosové palmy Květ se nařeže, vytékající nektar se nachytá, vařením se zahušťuje až do úplného ztuhnutí, zatímco stále tuhnoucí hmota se rozdrtí za stálého míchání a lámání, čímž se dosáhne jemná jemnozrnná textura charakteristická pro kokosový cukr. Kromě toho nepodléhá chemickému procesu a rafinaci (na rozdíl od výroby řepného cukru), díky tomu má vyšší výživovou hodnotu.


Výživové hodnoty

Kokosový cukr se v 75 - 80% skládá z jednoduchých cukrů (sacharóza, glukóza a fruktóza), zbytek tvoří komplexní uhlohydráty, zejména vláknina, minerály a vitamíny.
Jeho glykemický index je kvůli jeho vyššímu obsahu vlákniny nižší než krystalového cukru (sacharózy).
GI hodnota krystalového cukru je obvykle uvedena mezi 65 - 70. Glykemický index kokosového cukru byl určitým výzkumem určen jako GI = 35, což je výrazně pomalá absorpce uhlohydrátů. Studie Sydney University Glycemic Index Research Service však určili glykemický index kokosového cukru v hodnotě GI = 54, který již řadí absorpci uhlohydrátů v kokosovém cukru, jakož i zvyšování hladiny cukru v krvi a inzulínu do střední kategorie.
Pro diabetiky a inzulín-rezistentních pacientů ho nedoporučujeme, nebo pouze v malé míře, opatrně!


Návod k použití kokosového cukru

Kokosový cukr je zcela vhodný k nahrazení krystalového cukru v nápojích, koláčích, krémech a omáčkách atd. Díky své charakteristické, lehce kouřové chuti podobné karamelu může být skutečnou gastronomickou specialitou vaší kuchyně při přípravě gurmánských kořenících směsí, BBQ marinády, salátových dresinků.Čistá hmotnost: 1000 g

Složení: 100% přírodní kokosový cukr

Krajina původu: Indonésie
Průměrná nutriční hodnota ve 100 g produktu:

- Energie: 1508 kJ / 360 kcal
    - Tuk: 0,0 g
               - z toho nasycené mastné kyseliny: 0,0 g
    - Sacharidy: 92 g
               - z toho cukr: 88 g
- Bílkoviny: 2 g
- Vlákniny: 1 g
- Sůl: 0,07 g

Informace o výživové hodnotě jsou informativní!
Csomagajánlatok
Podobné produkty