Podrobnosti
Název březový cukr lze odvodit od skutečnosti, že xylitol byl původně vyroben ze sladkých vláken břízy. V roce 1902 byl Hermann Emil Fischer, objevitel xylitolu, oceněn Nobelovou cenou. Protože výroba sacharózy byla v té době levná, tato velká alternativa náhrady cukru se v průmyslu nezaznamenala. Cukrová krize po druhé světové válce přiměla Finskou Cukrovarskou společnost k rozvoji průmyslové produkce xylitolu. V potravinářském průmyslu se používá zejména na výrobu žvýkaček, nealkoholických nápojů a jiných potravinových sladkostí. Díky nízkému glykemickému indexu, obsahu kalorií a uhlohydrátů je ideální volbou pro diabetiky a osoby držící dietu pro nahrazení cukru. Zpočátku může konzumace velkého množství u těch, kteří jsou na něj citliví, způsobit průjmy, proto je vhodné používat nejprve menší množství, aby si náš organismus na to mohl zvyknout. Později ani větší množství (20 - 30 g) nezpůsobuje takový problém. Návod k použití Jeho sladící síla je stejná jako krystalového cukru, takže - až na pár výjimek - může zcela nahradit krystalový cukr ve všech receptech. Výborně se hodí i na pečení, protože ani při vysokých teplotách neztrácí svou sladkou chuť a nestává se hořkou. Kvůli svým fungicidním účinkům není praktické ho bohužel používat v kvašených těstovinách a nedá se karamelizovat. Čistá hmotnost: 500 g
Složení: xylitol cukr moučka (březový cukr moučka)
Glykemický index: 7
Průměrná nutriční hodnota ve 100 g produktu
-Energie: 100 kJ / 240 kcal
- Tuk: 0,0 g
- z toho nasycené mastné kyseliny: 0,0 g
- Sacharidy: 99,8 g
- z toho cukr: 0,2 g
- z toho polyoly: 99,6 g
- Bílkoviny: 0,0 g
- Vlákniny: 0,0 g
- Sůl: 0,0 g
Informace o výživové hodnotě jsou informativní!