Balance Food Xylitol / březový cukr moučka - 1000 g / 1 kg
Balance Food Xylitol / březový cukr moučka - 1000 g / 1 kg
192,03

Balance Food Xylitol / březový cukr moučka - 1000 g / 1 kg

Xylitol, také známý jako březový cukr, je přírodní cukrový alkohol, který se vyskytuje ve většině rostlin. I když se svým vzhledem a použitelností velmi podobá na krystalový cukr, kvůli jeho nízkému glykemickému indexu (GI = 7) a užitečnému kalorickému obsahu se vyplatí přejít na březový cukr. V práškové formě je vynikající pro zdobení dortů a je také dobrou volbou pro studené krémy a nápoje díky jeho rychlejšímu rozpuštění.
192,03
Bonusový bod: 3,84 Kč
Podrobnosti
Název březový cukr lze odvodit od skutečnosti, že xylitol byl původně vyroben ze sladkých vláken břízy.
V roce 1902 byl Hermann Emil Fischer, objevitel xylitolu, oceněn Nobelovou cenou. Protože výroba sacharózy byla v té době levná, tato velká alternativa náhrady cukru se v průmyslu nezaznamenala. Cukrová krize po druhé světové válce přiměla Finskou Cukrovarskou společnost k rozvoji průmyslové produkce xylitolu. V potravinářském průmyslu se používá zejména na výrobu žvýkaček, nealkoholických nápojů a jiných potravinových sladkostí.


 Díky nízkému glykemickému indexu, obsahu kalorií a uhlohydrátů je ideální volbou pro diabetiky a osoby držící dietu pro nahrazení cukru. 


Zpočátku může konzumace velkého množství u těch, kteří jsou na něj citliví, způsobit průjmy, proto je vhodné používat nejprve menší množství, aby si náš organismus na to mohl zvyknout. Později ani větší množství (20 - 30 g) nezpůsobuje takový problém.


Návod k použití

Jeho sladící síla je stejná jako krystalového cukru, takže - až na pár výjimek - může zcela nahradit krystalový cukr ve všech receptech. Výborně se hodí i na pečení, protože ani při vysokých teplotách neztrácí svou sladkou chuť a nestává se hořkou. Kvůli svým fungicidním účinkům není praktické ho bohužel používat v kvašených těstovinách a nedá se karamelizovat. Čistá hmotnost: 1000 g
Složení: xylitol cukr moučka (březový cukr moučka)
Glykemický index: 7
Průměrná nutriční hodnota ve 100 g produktu
-Energie: 100 kJ / 240 kcal
    - Tuk: 0,0 g
               - z toho nasycené mastné kyseliny: 0,0 g
    - Sacharidy: 99,8 g
               - z toho cukr: 0,2 g
               - z toho polyoly: 99,6 g
- Bílkoviny: 0,0 g
- Vlákniny: 0,0 g
- Sůl: 0,0 g

Informace o výživové hodnotě jsou informativní!
Csomagajánlatok
Podobné produkty